2014. március 10., hétfő

Elkúrták - nem kicsit, nagyon. Egy szerkesztőségben sincs atlasz? Vagy google maps?

Egész délután attól hangos a magyar sajtó, hogy letartóztatták (UPDATE: jogos észrevétel, hibáztam: CSAK őrizetbe vették) Simon Gábort. Részletek is azonnal kiderültek, a többi között például az, hogy a volt szocialista politikusnak volt egy hamis útlevele. Az okmány, a híradások szerint, egy dél - afrikai állam papírjai. Majd mindenki Bissau Guineáról beszél/ír. Ami gáz.

Forrás: http://afrika.terkepek.net/terkep.html


Senkinek nem tűnt föl, hogy valami nem stimmel? Ha az útlevél Afrika egyik déli országáé, akkor az nem lehet Bissau Guinea, ha meg tényleg Bissau Guinea, akkor az meg nagyon nem Afrika déli része. Senki nem néz térképet, mielőtt leír, elmond valamit? Legalább a wikipédiát meg lehetne nézni, ahol a második sorban kiderül, ez egy NYUGAT -AFRIKAI ország.

Elszomorító ez az igénytelenség. Persze lehet rá legyinteni, hogy nem mindegy? Ott van valahol a kontinensen. Meg, hogy nem is ez az ügy lényege, meg, hogy lényegtelen, az eset szempontjából mellékes körülményekkel nem kell már szőrszálhasogatóan precízkedni.

Nekem a hiteles tájékoztatáshoz az apró részletek is hozzátartoznak. Hány szerkesztőn ment át így ez a szöveg...Ez is félelmetes. Persze, nem várható el, hogy mindenki tudja fejből a Föld országainak pontos elhelyezkedését, de egy kattintást azért érdemes ilyesmire is pazarolni. Mekkorákat röhögtünk azon az amerikai szőkeségen, aki életében nem hallott Magyarországról (Hungary), ámde pulyka nevű államról (Turkey - pulyka, és egyben Törökország angol neve) igen.

Hibázni persze nem bűn. De jó lenne kijavítani. A copy - paste, ebből is látszik, mennyire nem jó.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése