2016. február 13., szombat

Bravúr: a tüntetés előtt reagálnak a tüntetésre - a látszatát is kerülik, hogy odafigyelnek - az MTI szerint nincs tüntetés

Még mielőtt elkezdődne a pedagógustüntetés a parlament előtt, az államtitkár reagál az eseményre. Fél órával előtte. Persze lehet látnok, meg minden...De ezt reagálásnak nevezni.... Reagálni megtörtént eseményekre lehet. Legalábbis eddig ez volt a dolgok menete. Az unortodoxia úgy látszik ezt is elérte. Ha előtte áll ki, az maximum a véleménye lehet róla, a nézetei amelyeket megoszt a sajtóval.

Február eleji tüntetés a parlament előtt az alkotmánymódosítás ellen


Szó se róla: tudni lehet, hogy miért mennek a pedagógusok az utcára. Hetek, hónapok óta világos, mi zavarja őket, min akarnak változtatni. Azt is lehet sejteni, hogy a kormányzatnak mi a véleménye, álláspontja. Nagy újdonságra egyik oldalon sem számítani. De az elmúlt napokban folyamatosan a tárgyalás, egyeztetés fontosságát szajkózta a hatalom. És akkor úgy reagálnak egy tüntetésre, hogy meg sem várják mi hangzik ott el? A látszatát is kerülik annak, hogy odafigyelnének a pedagógusokra, szülőkre, diákokra? Jelzés értékű, hogyan áll a hatalom a kérdéshez. Eddig is erőből politizáltak, átverték a dolgokat, igaz, eddig volt (látszat-) egyeztetés, vagy valami szépségtapasz, amire rá lehetett fogni: meghallgattuk a másik felet is.

És a másik bicskanyitogató dolog: az origo.hu írta meg, hogy a közpénzekből, azaz a mi (MI) adóforintjainkból fenntartott MTI (állami hírügynökség) a Pro Domóban, vagyis a napi eseménynaptárban, föl sem tünteti, hogy lesz ma egy tüntetés. Amiről nem beszélünk, az nincs is - lehetne az új szlogen. A félórával korábbi államtitkári reagálás  benne van, úgyhogy igencsak sántít a dolog. A nagy igyekezetben valahogy lemaradhatott. Vagy egy nemlétező eseményre reagálna az államtitkár? Kíváncsi vagyok, mi lesz a közpénzből fenntartott állami média hivatalos magyarázata erre... Netán nincs Kossuth -díja a szervezőnek, vagy a tüntetésnek? Netán vírus támadta meg a rendszert? Elkallódott a meghívó? Mindenesetre felettébb kínos. És főleg aggasztó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése