2013. november 27., szerda

Sajtáj rántotthússzagban - I need your Love

A Benczúr hotel már látom, hogy nem lesz a kedvenc sajtóeseményes helyem. Az első alkalommal sem volt felhőtlen a találkozás, igaz, akkor végül megoldódott a dolog. Erről itt írtam. Most nemzetközi sajtáj volt meghirdetve, egy könyvbemutató. Külföldi médiumoknak dolgozó kollégák, és követségek munkatársai voltak meghívva. Ehhez képest a hotelba lépve mellbevágó volt az agyonhasznált olajszag. Az aulát, és a termet is belengte az olcsó rántotthússzag. Visszataszító volt és kellemetlen. Nem szívesen megyek be olyan helyre, ahonnan, ha kijövök, olajra szaglok. Igen, tudom, rém finnyás vagyok.

Forrás:
 http://commons.wikimedia.org
Eikus89 
A sajtótájékoztatón üde színfolt volt, amikor a résztvevők épp a könyvről beszéltek (angolul), a háttérben pedig megszólalt egy kis aláfestő zene: Calvin Harris feat. Ellie Goulding: I need your loveI...Mit is mondjak...Bizarr volt eléggé. Rántotthússzagban ülni, a magyar maffiaállamról angolul beszélő szerzőket hallgatni, közben egy top 10-es dal szól diszkréten a hangszórókból. Aztán valaki észrevehette, és szólt. Minden esetre a sajtáj végéig több dal nem volt már. Mögöttem pont az orosz követség két munkatársa ült, a dalra is összesúgtak, meg amikor posztszovjeteztek, akkor kissé felhorkantak.

Nem is emlékszem, voltam-e olyan helyen sajtótájékoztatón, ahol ennyire kellemetlen szag lett volna. Nagyon nem szerencsés így mellbe vágni az embert valami penetráns szaggal. OK, ha a szeméttelepen, vagy festékgyárba szól a meghívó, akkor ott sejteni lehet, hogy nem kölnivíz lengi majd körül az embert. Remélem legközelebb erre is figyel majd valaki. Mondjuk eleve ciki, ha egy hotelba belép az ember, és ott egy csúcsra járatott fritőzszag fogadja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése