2014. augusztus 3., vasárnap

Havasi szerint az támadás, ha a sajtó kérdez

Kormányfő és a kormány nem áll szóba a külföldi tudósítókkal - erről ma az RTL Klub Híradója anyagot is készített. Korábban már én is írtam arról, hogy hiába a megkeresések, sokszor még választ sem kap az ember, miért nem ad interjút a miniszterelnök, vagy valamelyik minisztere. Közben meg teli szájjal szidják a külföldi sajtót, hogy mennyire elfogult, azzal vádaskodnak, hogy elfogultak vagyunk. No, de kérem: abból főzünk, amink van. Ha nem hajlandóak interjút adni, válaszolni a kérdésekre, csupán semmitmondó, üres, lózungos propagandaanyagokat küldözgetnek, mégis mire számítanak?

Havasi Bertalan. Forrás: www.eu2011.hu
De nem is igazán ezen akadt meg a szemem, hanem Havasi Bertalan közleményén. Mert az RTL hiába kereste (ismét) az ország miniszterelnökét, ő elérhetetlen maradt. Ezúttal is, akárcsak tegnap, Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóirodát vezető helyettes államtitkár küldött közleményt a Híradónak (miért nem mer telefoninterjút adni? Ja, mert ott kérdeznek...). Amelyben az áll, hogy  "A beszéd kapcsán megindult hazai és nemzetközi  támadások kapcsán annyit érdemes ismételten leszögezni(...)".  Támadások? Megártott neki a kánikula? Mióta támadás az, ha az újságíró kérdez? Az a dolgunk. Ha valami nem világos, nem egyértelmű, tisztázásra szorul, akkor arra rákérdezünk, hogy értelmezni tudjuk. Mitől lenne ez támadás? Komoly bajok lehetnek ott, ahol ezt gondolják.

Egy héttel a nagy port kavart beszéd után sem állt ki a kormányfő. Jó lenne tudni, miért. Netán nyaral? Vagy azon gondolkodik, hogyan tehetné rendbe, amit a fura nyilatkozatával elrontott? Vagy nem is érzi ezt aggasztanónak, annak ellenére, hogy kül- és belföldről egyaránt ennyi bírálat, és megannyi kérdőjel van a beszéde kapcsán? Nem tudom elképzelni azt, hogy egy nyugati, felelős vezető, hasonló helyzetben ne állna ki azonnal és adna számot a tettéről.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése