2014. október 27., hétfő

"Eh"? He?

Mintha a Hírcsárda elevenedett volna meg a nemzetközi kormányszóvivő, Kovács Zoltán twitter oldalán. Parázs kis vita alakult ki az amerikai ügyvivővel, André Goodfrienddel a mikroblogon. Eleve az a hangnem lepett meg, ahogy a szóvivő, a magyar kormány nemzetközi arca az internetadó elleni tüntetésen résztvevő diplomatához szólt. Az egyik posztját nemes egyszerűséggel csak annyival zárta "Eh"? He? - ötlött bennem fel azonnal.  Meg az elefánt meg a porcelánbolt hasonlata is.

André Goodfriend sajtótájékoztatón


Amerika és Magyarország viszonya nem a legrózsásabb. És ezen egy ilyen beszólás nem sokat javít. A twitteres vita is megmutatta ki a profi, ki a diplomata. Higgadtan, tényszerűen Goodfriend tudott válaszolni, Kovács tweetjeiből sütött a forrongó indulat. Hiába egy mikroblog, ma már ez is a kommunikáció egyik - fontos - csatornája. Mint akinek nem volt gyerekszobája, olyan ez az "Eh?". Teszem hozzá: egy szövetséges (ahogy Lázár János többször is kiemelte: baráti) ország képviselőjének írt ilyet a magyar kormány nemzetközi arca. Nem mintha egy nem baráti, nem szövetséges állam diplomatájának lehetne.

Azért érdekelne, mekkora szemeket meresztett az üzenetre az amerikai diplomata...Akinek azért bírnia kell a gyűrődést itt, a baráti Budapesten. Hiszen a Fidesz EP - képviselője, Deutsch Tamás ezúttal a Facebookon  osztotta meg véleményét a tüntetésről, az amerikai diplomatát pedig egyszerűen "ötödvonalbeli CIA ügynöknek" bírta nevezni. Kész szerencse, hogy szövetséges, baráti országok vagyunk, különben mit kaphatott volna.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése