2015. január 9., péntek

A matrica, amelyet mindenki akar - Orbán a megmentő

Hetek óta az új megyei matricákon puffog az ország. 2014 utolsó napjaiban jött ki a rendelet, hogy január elsejétől mely utakért kell fizetni. Persze a térképek is döcögve jelentek meg. Kígyózó sorok, dühös autósok - persze aki a(z) közmédiát állami médiát nézte, ott az új, megyei matricától elaléló autósokkal találkozhatott csak. Szóval január első napján teljes erővel elindult az új sarc az autósoknak.

Aztán ma reggel hallom, hogy ez még csak tesztüzem! Maga Orbán Viktor mondta, hogy ez a "próbaüzem gépház-zaja", meg hogy akinek nem tetszik, azt most szóljon, mert majd változtatnak. Év végén miért nem mondta senki, hogy tesztüzem jön? Talán mert nem is volt ilyen terv? A szakmai szervezetek, ellenzék, mindenki háborgott, hogy átgondolatlan, durr bele módszerrel indult el. nem kellett volna akkor szólnia valamelyik kormánytagnak, hogy halló, ez próbaüzem? Meg azt is mondta, hogy mindenki akarja a megyei matricát..

De szerintem itt csak egy zseniális pr-akcióról van szó. Talán megint nem számítottak ekkora fölhördülésre, mint ahogy a netadónál sem. A hetekre a nyilvánosság elől eltűnt miniszterelnök pedig az első rádióinterjújában helyre teszi a dolgokat. A főnök visszatért, és rendet vág. A jóságos, aki meghallgatja a nép szavát. Nem úgy, mint a többiek. Így megint jól tud kijönni az egyre dagadó elégedetlenségből. Hiszen mit lát a nem túl cizellált szemlélő? Orbán jött, a káoszból rendet tett végre. Az élet szép! Az persze nem tudom foglalkoztatja-e a húzást kitaláló(ka)t, hogy a lépéssel eléggé amatőr színben tűnik föl az új matrica létrehozásával kapcsolatban mindenki... Hogy beszélnek össze-vissza. Meg miért ilyenek ülnek vezető pozícióban, ha még egy nyamvadt matrica is kifog rajtuk. Igaz, ott a megnyugtatás: minden tébláboló felett éberen őrködik a miniszterelnök.

PR, ahogy azt kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése