2015. augusztus 31., hétfő

De hová tũnt Orbán Viktor? Meg Àder János?

Hetek óta özönlenek az országba a menekültek, hogy aztán Nyugatra mehessenek. A kormány korábban nagy csinnadrattával beharangozott kerítésépítési terve láthatólag befuccsolt, mert egyelőre csak vadállatokat állított meg a kerítés, menekülteket nem. Egyre áladatlanabb állapotok uralkodnak a menekülteket befogadó helyeken: a gyũjtőpontokon, a menekülttáborokban, a tranzitzónákban. Embertelen körülmények vannak, a kormányzat nem tesz semmit.

Menekültek a Keletinél - Tranzitzóna áldatlan állapotok

Végtére is nekik, kommunikációs és politikai szempontból pont kapóra jön a káosz, hogy mutogatni lehet: koszos embertömegek zsúfolódtak össze, mennyi a szemét, stb. Hát, ha a kormánypártok tagjai is napokig menetelnének, mosakodási lehetőség nélkül, biztos nem lennének virágillatúak. Szemét? Mire való a köztisztasági vállalat?

Röszkénél elfogott menekültek várnak a buszra


De mindez talán el is törpül amellett, hogy a miniszterelnök hallgat. Amikor nemrég Macedóniából többezres menekülthullám indult meg Magyarország felé, nem lehetett hallani a hangját. Semmit Sem Mond. A német Kancellár már többször is megszólalt az ügyben. Ausztria, Franciaország Sem hallgat. Nálunk egyedül Szíjjártó Péter adott ki egy sértetthangú közleményt a francia b´rálatokra. De Àder János államfő Sem szólalt meg a kérdésben...Talán nem ártana mégis valamit az ország vezetőjének végre mondani az ügyben. Hogy hogyan kívánja kezelni, megoldani a helyzetet azok után, hogy kiderült: a kerítés semmire Sem jó. Ez persze nem meglepetés, előre látható volt.
Menekültek Röszkénél, a szerb - magyar határon, a vasúti sínek mellett
Valahogy a mostani vezetőknek nem megy ez a kommunikáció. Amikor ki kéne állniuk a nyilvánosság, a választóik elé, nem teszik. Amikor nemrég Budapest víz alá került, a főpolgármester meg se szólalt. Egyedül a helyettese adott ki egy közleményt az állami hírügynökségen keresztül.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése