2015. augusztus 19., szerda

Kommunikációs csőd Budapesten a várost szétáztató vihar után

A hétfői vihar alaposan megtépázta és eláztatta Budapestet. Totális volt a káosz mindenütt. Nem csak nagy eső volt, hanem utak is beszakadtak, méteres víz hömpölygött több helyen, aluljárókban lehetett csónakázni, és a tömegközlekedés is megbénult. Ahogy a fővárosi kommunikáció is. Odze Gyuri barátom, volt külügyi szóvivő, diplomata azzal hívott föl, hogy láttam-e valahol Tarlós István főpolgármestert megszólalni a vihar kapcsán. Merthogy, például Amerikában, egy hasonló esetben a városvezetőség azonnal kamerák elé pattan, és tájékoztat.

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt /Podmaniczky aluljáró/
Nos, nálunk nem ez történt. Tarlós vasárnap föloldotta a szmogriadót. És azóta sincs. Egyik helyettese pedig, Szeneczey Balázs az állami hírügynökségnek, az MTI-nek küldött el egy közleményt. Ennyi. Eközben persze a BKK, meg az ELMŰ, meg a többi vállalat igyekszik helytállni, elmondani, amit tudnak, ami hozzájuk tartozik arról tájékoztatnak. De ez mégsem az, mintha a város választott vezetője áll ki, és szól az őt megválasztókhoz.

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt /Fővám tér/
Mindenkinek jár a pihenés, nyaralás. De ilyen helyzetben alap, hogy egy felelős vezető törődik a rábízott dologgal, ez esetben egy kétmilliós várossal. Talán a bajbajutottaknak sem ártott volna segítséget ígérni, netán vázolni: mit és milyen gyorsan tud tenni a főváros. Egy kedd délután, 16 órakor kiadott közlemény, a főpolgármester helyettesétől nem éppen megnyugtató. Hétfőn este lett volna egy ilyenre szükség, kedd reggel meg egy sajtótájékoztatóra. Egy profi sajtós csapat,és egy profi politikus is tisztában van vele, mekkora lehetőség egy ilyen haváriahelyzet PR szempontból. Arról nem is beszélve, hogyha megbénul a rábízott város, talán megérdemelnek a budapestiek egy főpolgármesteri tájékoztatást.  

2 megjegyzés: