2014. február 28., péntek

...és akkor most mi van a sajtószabadsággal?!?!?! Gyurcsány kirakta a Hír TV-t

Nem hittem volna, hogy ilyet még olvasni fogok: hogy egy politikai rendezvényről kitiltsanak újságírókat. Pedig ma ez történt. Kétszer kellett elolvasnom a hvg.hu cikkét és címét, először annyira szürreálisnak tűnt. Mert 2014-ben, egy uniós országban, szerintem, nem lehet egy rendezvényről csak úgy kirakni egy újságírót, vagy stábot csak azért, mert egy adott orgánumot képvisel. Neki az a dolga, hogy ott legyen, hogy megírja, elmondja, mi az ami ott történt. Hogy ez az adott pártnak esetleg nincs ínyére, vagy nem úgy van ínyére? Arról lehet vitatkozni, nemtetszésnek hangot adni, hogy az adott médium elfogultan, torzítva számol be...De valakit elküldeni?!?!!? Ráadásul pont Gyurcsány Ferenc volt az, aki korábban állandóan a sajtószabadság nagy védelmezőjének szerepében tetszelgett, kongatta a vészharangot, hogy veszélyben az újságírás. Most meg azt mondta, hogy senki se adjon át felvételt a Hír TV-nek, se a közmédiának.

Forrás: Gyurcsány Ferenc facebook oldala
Hol élünk? Hova süllyedtünk? Ilyet akkor sem engedhet magának egy magát demokratának tartó párt, ember, szervezet, ha az adott médium (szerinte) elfogult, vagy netán csúnyákat mond róla. A dolognak ezt a részét máshol, máshogy kell lemeccselni. A sajtó dolga a tájékoztatás - normális helyeken, senkinek sem jut eszébe, hogy ebben korlátozza az újságírókat.

Aztán persze az is fölmerült bennem, hogy ilyenkor hol a szolidaritás? Ha egyszer össze lehetne úgy fogni, hogy akkor ha titeket kiraktak, megyünk mi is. És senki, de senki nem számol be az adott eseményről. Ezzel kicsit vissza lehetne adni valamit a sajtó valódi szerepéből. De persze tudom, hogy ez eléggé hiú ábránd, utópia. Mert mindig van valaki, aki marad. És akkor az egész nem ér semmit. Ideje lenne, hogy kiálljunk egymásért is, meg egy kicsit elgondolkozzunk azon: milyen lett a szakma, ezért lettünk-e újságírók.

De visszatérve a tévések kitessékelésére: megdöbbent ez az amatörizmus. PR szempontból ennél nagyobb öngól kevés van. A kvázi "ellenségesnek" kikiáltott Hír TV-t a lehető legrosszabb dolog elküldeni. Újabb "győzelmet" könyvelhetnek el, be tudják mutatni, hogy lám - lám, a Demokratikus Koalíció rendezvényén hogyan is tombol a demokrácia....kitiltanak egy stábot, nem hagyják dolgozni az újságírókat. A pártnak pont az lenne az érdeke, hogy az üzenete a másik oldalon állókhoz eljusson, hátha ott annyira megtetszik valakinek, hogy inkább rájuk szavaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése